Opšti uslovi poslovanja

Last modified: November 15, 2023

Uvodne odredbe

Za vrijeme korištenja portala NavigoERP i pripadajućih modula, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uslovi korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Navigo SC d.o.o. kao vlasnik NavigoERP portala zadržava pravo promjene ovih Pravila i uslova korištenja u bilo kojem trenutku uz prethodnu najavu putem objave na ovom portalu.

Promjene stupaju na snagu trenutkom objave na stranicama ovog web sajta i odnose na sve korisnike portala.

Korištenje i zaštita podataka

Pri korištenju Internet stranice NavigoERP i pripadajućih modula, u slučaju samostalne registracije na neki od modula, dužni ste se koristiti tačnim i preciznim vlastitim podacima.

Navigo SC d.o.o. čini sve kako bi zaštitio privatnost ličnih podataka (ime i prezime, e-mail, broj telefona, itd.) registrovanih korisnika u smislu Zakona o zaštiti ličnih podataka, te će biti korišteni samo u svrhu upotrebe NavigoERP aplikacije i modula uključenih u nju.

Korištenjem ovog portala saglasni ste da opštim slanjem upita ili slanjem upita, podatke koje ste upisali pri registraciji budu dostupni na uvid kompaniji ili grupi kompanija koje su angažovane za rad na ovom portalu.

Slanjem e-mail adrese ili broja telefona putem neke od kontakt formi na ovom sajtu omogućavate kompaniji Navigo SC d.o.o. da iste upotrijebi u svrhu slanja obavještenja o statusu testnog ili komercijalnog korisničkog naloga na Navigo ERP aplikaciji ili u svrhu dostave računa za eventualno korištenje pojedinih usluga, kao i u svrhu slanja ostalih vrsta obavještenja vezanih za neku od djelatnosti kojom se kompanija Navigo SC bavi.

Navigo SC d.o.o. se obavezuje da podaci koje korisnik sačuva u našoj bazi neće biti ustupljeni trećoj strani pri čemu Korisnik zadržava pravo da zatraži potpuno uklanjanje svih proslijeđenih podataka

Zaštita autorskih i srodnih prava

Podaci na NavigoERP portalu su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH i oni se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilima i uslovima korištenja.

Zloupotreba podataka ili kopiranje bez odobrenja predstavlja kršenje ovog Zakona.

Navigo SC d.o.o. nije odgovoran niti nadležan u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava od strane kompanije koja se oglašavaju putem NavigoERP portala.

Ovaj portal i svi pripadajući moduli su u potpunosti vlasništvo kompanije Navigo SC d.o.o. Banja Luka i ekskluzivno je projektovan i razvijen za potrebe firme Navigo SC d.o.o.

Isključenje iz upotrebe, naknada štete

Navigo SC zadržava pravo da isključi ili sankcioniše nalog korisnika ili kompanije koji na bilo koji način krši Pravila i uslove korištenja a posebno u slučaju ometanja rada portala ili pisanja uvredljivih komentara koja na bilo koji način vrše rasnu, vjersku ili rodnu diskriminaciju.

Takođe, pod neovlaštenom upotrebom NavigoERP portala podrazumjevamo i kopiranje i prenos sadržaja NavigoERP portala na druge srodne portale ili štampane medije bez odobrenja pri čemu zadržavamo pravo da tražimo naknadu za nastalu štetu.

Zadržavamo pravo i da iz liste komentara uklonimo reklame i ponude ka drugim kompanijama ili pojedincima koji se bave srodnim uslugama a koji kao takvi nemaju ugovor o reklamiranju sa kompanijom Navigo SC d.o.o.

Sudska nadležnost i ostale odredbe

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja portala, nadležan je Osnovni sud u B. Luci.

Registracijom ili posjećivanjem portala potvrđujete da ste upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja te da ih u potpunosti prihvatate te da ste saglasni sa njima. U slučaju da niste saglasni sa nekim od članova ovog Pravilnika, molimo Vas da više ne koristite NavigoERP portal niti bilo koji njegov modul.

Navigo SC d.o.o.

Banja Luka, 2. Februar 2024. godine